Peeze koffie

lattemacchiatoTijdens de voorbereidingen voor de start van Lekkerneij hebben we een zoektocht -in de regio – gedaan naar de lekkerste en meest verantwoord geproduceerde koffie. We zijn vrij snel uitgekomen bij familiebedrijf Peeze in Arnhem. Peeze heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en voert dit door in alle onderdelen van de koffieketen. Bij Lekkerneij schenken we de 100% biologische melange Mexx Eco (Extra) Donker van Peeze. Deze bestaat uit 5 verschillende Arabica bonen, die afzonderlijk gebrand en daarna samengevoegd zijn. Wij malen de bonen zelf vlak voor het zetten van elk kopje koffie, dus supervers. Voor de opening van de zaak zijn we middels veel proeven, een rondleiding door de branderij en koffietrainingen ter plaatse klaargestoomd om met de Italiaanse Faema piston koffiemachine de lekkerste koffies en koffie sprecialiteiten te maken. Wij schuimen de melk via de stoompijp met de hand op. Dit is een complexe maar zeer waardevolle manier en het duurt iets langer maar geeft veruit het beste microfoam voor je cappuccino en latte macchiato! Met latte art gaan we in de nabije toekomst nog een extra dimensie aan je koffiemoment  geven.  Uiteraard voorzien wij je koffie van biologische rietsuiker, melk en een lekker stukje nougat of een (roomboter-)koekje.

Ook voor extra verwennerij zit je bij ons goed; wat denkt je van een “Latte Go Nuts” met hazelnootsiroop, echte nootjes bovenop de dikke schuimkop en een kletskop koekje om t af te maken? Of probeer de “Sticky Fingers” met caramel, of de “Crazy Chocolate” met chocoladetwist.
Ook de klassieke Irish Coffee met een zachte Ierse whisky staat op onze kaart. In de zomer maken we romige ijskoffie met een bol vanille ijs en een stevig shot espresso.

Omdat koffie onze “core business” is werken wij continue aan onze koffie-skills. Inmiddels heeft eigenaar Saskia de internationaal erkende SCAE Barista Foundation & Intermediate certificaten behaald.  Zij geeft haar kennis en kunde gepassioneerd door aan de andere teamleden. Wij blijven dus trainen en leren, zowel intern als bij onze koffiebrander Peeze en bij hoog aangeschreven trainers op het gebied van koffie. (bijvoorbeeld bij meervoudig kampioen Rose van Asten, Your Coffee Companion)
Kom dus beslist onze koffie specialiteiten proeven! Probeer bijvoorbeeld onze Sticky Fingers ; een volromige latte macchiato met caramel…… mmmmm, lekker! Hou je minder van melk maar juist wel van koffie bestel dan de doppio; een prachtige dubbele espresso, uiteraard geserveerd met een glaasje water. Wij blijven nieuwe recepten toevoegen, in het najaar komt er bijvoorbeeld een mooie HIGH KOFFIE bij! En we willen nog veel meer, maar dat verklappen we nog niet!

Bewust genieten!

peezeOver Peeze:

Peeze is de enige Nederlandse koffiebranderij die 100% gecertificeerde Arabica koffie levert. Wij hebben er bewust voor gekozen om enkel nog gecertificeerde koffiebonen in te kopen, te branden en te verkopen. Al onze koffie draagt het Max Havelaar-keurmerk, het BIO-keurmerk of het Rainforest Alliance-keurmerk.
Dit branden doen we volledig klimaatneutraal. Al jaren reduceren we de CO2 uitstoot tot een minimum. Met onze Fairtrade melanges maken we bovendien een extra stap door de CO2 voor de hele koffieketen te berekenen tot aan de klant. Die uitstoot reduceren we waar mogelijk en de restuitstoot compenseren we door projecten bij de koffieboeren in Ethiopië. Het resultaat Klimaatneutrale Fairtrade koffie.   Zie www.peeze.nl voor meer info over Peeze.

Peeze thee

Sinds het najaar van 2017 serveren we de losse kwaliteitsthee van Peeze. Kies uit de 6 mooie theesoorten in blikjes op het bamboe plateau en geniet van melanges of pure smaken. De theekaart vertelt het verhaal van de thee, de plantage en de mensen die het plukken.

Daarnaast schenken we nog een theespecial; de Chai Latte. Een zwarte thee, met specerijen als kaneel, anijs, gember, aangevuld met opgeschuimde warme melk en een flinke dot honing. Zoet & kruidig en met name in de koudere maanden een aanrader!

High Tea

Heerlijk onbeperkt genieten van onze thee en daarbij verwend worden met homemade 3- gangen bits & bites, zowel warm als koud & zoet als hartig? Dat kan! Boek dan onze Lekkerneij High Tea. Reserveer minimaal 1 dag vooraf, vanaf 2 personen a 23,50. Groepen van 6 of meer worden verzocht minimaal 2 dagen vooraf te reserveren.