Peeze koffie

lattemacchiatoTijdens een zoektocht -in de regio – naar de lekkerste en meest verantwoord geproduceerde koffie zijn we uitgekomen bij familiebedrijf Peeze in Arnhem. Peeze heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en voert dit door in alle onderdelen van de koffieketen. Bij Lekkerneij schenken we de 100% biologische melange Mexx Eco (Extra) Donker van Peeze. Deze bestaat uit 5 verschillende Arabica bonen, die afzonderlijk gebrand en daarna samengevoegd zijn. Wij malen de bonen zelf vlak voor het zetten van elk kopje koffie, dus supervers. Middels veel proeven, een rondleiding door de branderij en een koffietraining ter plaatse zijn we klaargestoomd om met de Italiaanse Faema piston koffiemachine de lekkerste koffie, espresso, doppio, cappuccino, latte macchiato en koffie verkeerd voor u te maken. Uiteraard voorzien wij uw koffie van biologische rietsuiker, melk en een lekker (roomboter-)koekje.

Ook voor extra verwennerij zit u bij ons goed; wat denkt u van een “Latte Go Nuts” met hazelnootsiroop, echte nootjes bovenop de dikke schuimkop en een kletskop koekje om t af te maken? Of probeer de “Sticky Fingers” met caramel, of de “Crazy Chocolate” met chocoladetwist.
Ook de Irish Coffee met een zachte Ierse whisky en de Spanish Coffee met een heerlijke Liqor 43 zijn een aanrader. In de zomer maken we romige ijskoffie met een bol vanille ijs en een stevig shot espresso.

Bewust genieten!

peezeOver Peeze:

Peeze is de enige Nederlandse koffiebranderij die 100% gecertificeerde Arabica koffie levert. Wij hebben er bewust voor gekozen om enkel nog gecertificeerde koffiebonen in te kopen, te branden en te verkopen. Al onze koffie draagt het Max Havelaar-keurmerk, het BIO-keurmerk of het Rainforest Alliance-keurmerk.
Dit branden doen we volledig klimaatneutraal. Al jaren reduceren we de CO2 uitstoot tot een minimum. Met onze Fairtrade melanges maken we bovendien een extra stap door de CO2 voor de hele koffieketen te berekenen tot aan de klant. Die uitstoot reduceren we waar mogelijk en de restuitstoot compenseren we door projecten bij de koffieboeren in Ethiopië. Het resultaat Klimaatneutrale Fairtrade koffie.   Zie www.peeze.nl voor meer info over Peeze.

Peeze thee

Sinds het najaar van 2017 serveren we de losse kwaliteitsthee van Peeze. Kies uit de 6 mooie theesoorten in blikjes op het bamboe plateau en geniet van melanges of pure smaken. De theekaart vertelt het verhaal van de thee, de plantage en de mensen die het plukken.

Daarnaast schenken we nog een theespecial; de Chai Latte. Een zwarte thee, met specerijen als kaneel, anijs, gember, aangevuld met opgeschuimde warme melk en een flinke dot honing. Zoet & kruidig en met name in de koudere maanden een aanrader!

High Tea

Heerlijk onbeperkt genieten van onze thee- met nog 3 extra soorten!- en daarbij verwend worden met 3 gangen bits & bites, zowel warm als koud & zoet als hartig? Dat kan! Boek dan onze originele Lekkerneij High Tea. Reserveer minimaal 1 dag vooraf, vanaf 2 personen a 23,50. Groepen van 6 of meer worden verzocht minimaal 3 dagen vooraf te reserveren.